Weekend workshops en cursussen

Tot en met 6 april gaan de weekend workshops en cursussen niet door.

In het weekend worden er vaak 1 malige workshops gehouden, die minimaal een dagdeel duren:
een ochtend-middag of avond waarin gebruik gemaakt wordt van het theehuis voor de koffie/theepauze.
Verder zijn er korte thema-cursussen zoals bv. van Munsel Meditation op zaterdagochtend
of een 3 daagse trainingscursus ‘Ascension meditatie’ van The Bright Path of van Art of Living met the Art of Breathing.
Iedere zondag is er de
Zonnelichtochtend en 1x per maand de Stille zaterdag.
   

Munsel Meditation

Munsel Meditation onder begeleiding van Sinsi Ong, geven een paar keer per maand op zaterdagochtend bij Het Zonnelicht cursussen met een bepaald thema. Deze cursussen & workshops zijn gebaseerd op de oude wijsheid van Tibet. Ze gaan over het trainen van onze geest en het ontwikkelen van vrijheid.

Art of Breathing

Art of Living geeft regelmatig cursussen Art of Breathing. Met dit programma druk je de RESET KNOP in. Alle opgebouwde stress en spanningen worden losgelaten en je krijgt een enorme energie boost. De cursus omvat 3 dagen van 3 uur op vrijdagavond, zaterdag en zondag.

Dansend Licht

Marcel Zoontjens begeleidt 1x per maand Dansend Licht op vrijdagavond bij Het Zonnelicht. Dansend Licht nodigt je uit om Jezelf met open Hart te ontmoeten in de Dans waarbij je vanuit Rust en Verstilling jouw Levenskracht en Licht kunt ervaren.

Grip op leven met rouw

Minjon van Zoest van Over Rouw geeft de workshop Grip op leven met rouw. Doet je verlies veel pijn en weet je soms niet wat je met jezelf aan moet? Deze workshop geeft je weer rust in je lijf en je hoofd, tools om in het dagelijks leven te gebruiken en vertrouwen in jouw eigen manier van rouwen zodat je weer de regie over je leven heb.

Wijsheid uit het Sjamanisme

Martine Moulart van Natuurlijk Ritme geeft de workshop Wijsheid uit het Sjamanisme. Wil je meer inzicht in je familie en voorouderlijnen? Wist je dat je onvoorwaardelijke steun krijgt van je voorouders?  Wil je meer contact met je voorouders?

Qigongworkshop

Marian Scherpenisse geeft Qigong workshops met diverse thema’s zoals ‘Wortelen en stevig staan’ en ‘de Kracht van water’. Het zijn meditatieve Qigongseries die verschillende effecten hebben op het lichaam en de geest. Ze helpen om in je centrum te komen, naar binnen te gaan en te verstillen. 

Qi in Beweging

Qi in Beweging workshop door Chantal van Heumen. Deze workshop kun je zien als een mini-retraite waarin we veel aandacht besteden aan de energiehuishouding in en om je lichaam. We maken kennis met de de energiestroom in en om je.

Body of Water

Body of Water workshop door Chantal van Heumen en Elise van Meenen Een workshop om bij jezelf te komen met alles wat er in je leeft. We gaan op een reis van beweging en klank. Met Qi Gong, meditatie in beweging, live muziek en soundbath.

Bevalcursus

Linda Holman geeft de workshop Bevalcursus. De 1 daagse cursus is te volgen samen met jouw partner (voorkeur), maar alleen is ook mogelijk. Na afloop van deze middag weet je alle in en outs van bevallen, zodat je vol vertrouwen en met een gerust gevoel de geboorte van jullie kindje beleeft.

Healing Mantra's

Healing Mantra’s, begeleid door Brand Heek en band, treden regelmatig op bij Het Zonnelicht. Mantra zingen is een meditatieve manier van zingen. Hierin gaat het niet om mooi zingen, maar om rust in je denken en contact te maken met de stilte.

Klankhealing/ontspanning

Klankhealing/ontspanning door Stella Westerhof van Jij en Je Leven. Klanken hebben grote invloed op ons leven, het is een krachtig medicijn. Klankontspanning maakt gebruik van oeroude technieken om de balans in lichaam en geest te herstellen.

Lig en Luister concerten

Componist Kees van den Bergh geeft elektronische Lig en Luister concerten Dit is een hele aangename manier om muziek te beleven. Ontspannen liggend op je matje, kom je helemaal tot rust en kun je je laten meedrijven op de klanken van de muziek.

Om Chanting Circles

Bhakti Marga houdt Om Chanting Circles in het weekend en deze worden begeleid Pada Panduranga Dasi.  OM Chanting brengt mensen tezamen om in hun eigen omgeving, verspreid over de hele wereld, de positieve energie van het OM en hun liefde voor Moeder Aarde met elkaar te delen.

Open Heart Circles

Bas Brand en Iris Siemons houden Open Heart Circles. Dit is een avond waarin we samenkomen om voluit te leven en verbinding te maken met elkaar. Er is ruimte voor alles wat er speelt bij jou en de ander.
Eerlijk, open, met respect voor alles wat er is. Er is ruimte voor stil zijn, creativiteit, confrontatie, bewegen, en nog veel meer.

Familieopstellingen

Lieve Michel geeft, naast Choose Again ook Familieopstellingen. Verlang je ernaar om liefdevoller in een relatie te staan? De relatie met een ouder, partner, kind, collega, familielid, het lichaam … kan scheefgetrokken zijn. Een familieopstelling geeft een beeld van de verstrikkingen die hierbij spelen. Dit kunnen hardnekkige patronen zijn die al langer werkzaam zijn, soms overgenomen uit een vorige generatie. Door die verstrikking is de onderstroom van liefde weggevallen.