Gregoor van Zummeren

Is het toeval ? Zonnelicht ligt zowat tegenover mijn kleuterschool, een mijlpaal in mijn leven. Ik ben geboren in de Tuinstraat, kom uit een kunstenaarsgezin en ben zelf ook altijd creatief geweest. Met kunst en met muziek, zowel maken als draaien. Maar ook met mijn vorm van lesgeven.Mijn leven bestaat uit golfbewegingen van vastlopen en het licht zoeken. Zo kwam ik telkens bij een nieuwe training of opleiding, leraar of methode: Yort,  Autosofie, Auto-Energetika, Stoelmassage, Yogaschool Ron van der Post, De Geestelijke achtergronden van ziekte en gezondheid (Henk Goossens), Mindfulness en Mindful Coaching bij Dorle Lommatzsch aan de academie voor open bewustzijn. Deze opleiding hielp mij in contact te leren komen met mijn innerlijk. Het was een warm bad en heeft uiteindelijk geleid tot een flinke en positieve verandering van houding ten aanzien van mezelf, van mijn leerlingen en mijn lessen. Nu ben ik dan terug in de oude stad, opnieuw een mijlpaal. Ik geef les in de Reeshof, in Berkel-Enschot en in Tilburg centrum. Ik heb een coaching-praktijk aan huis in Udenhout en ontwikkel en verzorg momenteel samen met Dorle Masterclasses Yoga & Mindfulness.

Naar website

Wie doet wat

Minjon van Zoest

Minjon van Zoest Mijn naam is Minjon van Zoest, ik ben rouwcoach en ademcoach. Ik leer zelfstandige vrouwen tussen de 40 en 50 jaar die zich geen raad weten met zichzelf omdat er een dierbaar iemand is overleden, hoe ze met hun rouw om kunnen gaan, zodat ze weer grip...

Lees meer

Chantal van Heumen

Tai Chi/ Qi Gong docent, therapeut, coach, Tui Na masseuse, eigenaar van Mana Gezondheidspraktijk.
Al sinds jonge leeftijd op zoek naar de diepere lagen van het leven. Ik begon op te merken dat er een verbinding was tussen lichaam en geest. Vanuit deze gedachte heb ik in 2002 gekozen voor de studie TCM. De Traditionele Chinese Geneeskunde is een uitgebreide natuurgeneeskunde met een holistische kijk op de mens en zijn leefomgeving.

Lees meer

Gloria del Pino

Since I was a little child I was curious in knowing more about life and was introduced to meditation when I was 13 years old. Learning meditation and yoga as a teenager helped me to grow in this world with a different point of view. I was surprised in how my emotions become much more stable and how I was able to be happy no matter what.

Lees meer

Art of Living

Art of Living Wereldwijd actief in meer dan 150 landen: bijna 400 miljoen mensen hebben ondertussen de voordelen ervaren van Art of Living-programma's. Maak deel uit van een gemeenschap van levensbewuste, positieve mensen. Wekelijkse trainingen, workshops, cursussen...

Lees meer

Monique Coppens

Mijn naam is Monique Coppens en ik ben yoga docente, coach en schrijfster. Op mijn zoektocht naar een fijner leven ben ik verliefd geworden op yoga nidra, een vorm van yoga en meditatie die gericht is op een diepe ontspanning van lichaam en geest. Je ligt en volgt gesproken aanwijzingen die je door oefeningen heen leiden zoals aandachts -en ademhalingsoefeningen. Door deze oefeningen kan de energie weer vrij door het lichaam gaan stromen en worden blokkades opgelost.

Lees meer

Bas Brand Heek

Mystieke denker, natuurliefhebber, muzikant en leraar in hart en nieren.
De wetenschapper van vroeger is uitgegroeid tot een mysticus die de verschillende lagen van bewustzijn onderzoekt. Waar weten en niet weten elkaar ontmoeten.

Lees meer

Godert Verbiest

Ik ben Godert Verbiest (54) en initiatiefnemer van de Oersprong. Mijn moeder heeft mij liefde voor de natuur bijgebracht. Ze nam ons vaak mee de natuur in op ontdekkingsreis. Ik heb biologie en gezondheidskunde gestudeerd op de lerarenopleiding in Tilburg.

Lees meer

Babiche Ubben

Een mindfulness training in 2010 plantte het zaadje van interesse in meditatie en het boeddhisme. Dat groeide als vanzelf (met de nodige zachtmoedige inspanning) uit naar dat ik in 2018 de opleiding Mindful Coachen bij de Academie voor Open Bewustzijn heb afgerond.

Lees meer

Kees Peters

Gastdocent aan de Academie voor Open Bewustzijn met de thema’s “Klank en Stilte” en “Klank en Ruimte”.
Jarenlang onderzoek gedaan naar de subtiele werking van klanken via podia voor geïmproviseerde muziek,
studie van mantra’s bij boeddhistische leraren én de betekenis van taal.

Lees meer

Dorle Lommatzsch

In de Academie voor Open Bewustzijn geef ik sinds 1998 les in meditatie op boeddhistische grondslag. Ik begeleidde al talloze basis-, vervolg- en jaargroepen vanuit mindfulness-meditatie. Ook begeleid ik mensen individueel vanuit de boeddhistische psychologie.

Lees meer

Rianne Schoenmaker

Ik ben categorie 1 MBSR/CT (mindfulness) trainer, sinds 2014 gekwalificeerd MSC (mindfulness & zelfcompassie) trainer en sinds november 2016 MFY (Vrienden worden met Jezelf, de mindfulness & zelfcompassie) trainer voor Jongeren en Jongvolwassenen.

Lees meer

Marijke van der Putten

Vanaf het moment dat ik me jaren geleden in het boeddhisme verdiepte veranderde mijn zoektocht naar de zin van dat wat er is in een – tot op de dag van vandaag – boeiende ontdekkingsreis. Ik laat me graag inspireren door wijze leraren die het onderricht niet opdringen…

Lees meer